Вітаю Вас, Гість

Сьогодні, 28 квітня, в Переяславі (Київщина) на стадіоні імені Валерія Лобановського відбулися районні військово-патріотичні мистецько-спортивні змагання з назвою “Козацького роду нема переводу”, організовані та проведені Переяслав-Хмельницьким відділом освіти та Будинком дитячої та юнацької творчості Переяслав-Хмельницької РДА. В змаганнях прийняло участь 15 команд ЗОШ І-ІІІ ступенів та вісім команд ЗОШ І-ІІ ступенів, які виборювали звання чемпіонів в окремих групах.

Змагалися шкільні козацькі рої

Змагалися шкільні козацькі рої

На урочистому шикуванні після підняття державного прапору України та прапору Переяслав-Хмельницького району з виконанням усіма Гімну України усіх присутніх привітав голова РДА Григорій Дубина.

Всі команди-рої змагалися в багатоборстві: стройовий вишкіл, естафеті, стрільбі з пневматичної гвинтівки, кидання тенісного м’ячика на влучність, юні берегині команд змагалися з надання першої медичної допомоги, а козачки змагалися з сили – підтягуванні на перекладині та віджимання від підлоги, всі команди взяли участь в теоретичному конкурсі “Козацькими шляхами”.

Змагалися шкільні козацькі рої

Змагалися шкільні козацькі рої

Після завершення змагань, поки суддівська бригада на чолі з Іваном Бугаєнкомпідраховувала бали роїв, службовець ДСНС Сергій Чичикало та його помічникЯрослав Пільх пригощали всіх гарячою гречаною кашею та чаєм, які приготували в польовій кухні. Діти зі смаком ласували і канапки з чорним хлібом та салом.

Справжню згуртованість шкільні рої показали у флешмобі “Україна єдина”.

На завершальному шикуванні в.о. голова районної ради Іван Бугаєнко нагородив призерів та переможців змагань призами та грамотами. Чемпіонами серед роїв ЗОШ І-ІІІ ступенів стали козаки та берегині з села Дем’янці (капітан Володимир Губар), серед команд ЗОШ І-ІІ ступенів школярі з села Світанок (капітан Олександр Ткач).

Змагалися шкільні козацькі рої

Змагалися шкільні козацькі рої

Спонсорами проведення козацьких змагань стали –Юрій Павлушко, Олександр Кузьменко, Володимир Михайловський, Михайло Римар, Олександр Пироговський, Василь Григоренко, Володимир Гриценко та Юрій Ходаківський.

Детальніше про змагання читайте в свіжому номері газети “Вісник Переяславщини”.

Змагалися шкільні козацькі рої

Змагалися шкільні козацькі рої

Змагалися шкільні козацькі рої

Змагалися шкільні козацькі рої

 

Змагалися шкільні козацькі рої

Змагалися шкільні козацькі рої

 

Змагалися шкільні козацькі рої

Змагалися шкільні козацькі рої

Змагалися шкільні козацькі рої

Змагалися шкільні козацькі рої

Змагалися шкільні козацькі рої

Змагалися шкільні козацькі рої

Змагалися шкільні козацькі рої

Змагалися шкільні козацькі рої

Змагалися шкільні козацькі рої

Змагалися шкільні козацькі рої

 

Змагалися шкільні козацькі рої

Змагалися шкільні козацькі рої

Змагалися шкільні козацькі рої

... Читати далі »

Переглядів: 461 | Додав: Оса | Дата: 28.04.2015 | Коментарі (0)

ЧЧорнобильська катастрофа назавжди увійшла в історію України як одна з найтрагічніших її сторінок. 26 квітня 1986 року сотні  тисяч людей відчули жорстокі наслідки випромінювання мирного атома. Відтоді Чорнобиль став синонімом горя, хвороб та смерті.

Відлуння біди стихне ще не скоро. Її наслідки відчують на собі і майбутні покоління. Проте життя триває, і ним ми зобов’язані тим людям, які боронили нас від чорнобильської біди та ціною власного життя врятували світ від страшної радіаційної загрози.

Людська шана та глибока вдячність героям-ліквідаторам наслідків аварії на ЧАЕС! ... Читати далі »

Переглядів: 412 | Додав: Оса | Дата: 27.04.2015 | Коментарі (0)

 

Хто не знає свого минулого,

той не вартий свого майбутнього.

Хто не шанує видатних людей свого народу,

той сам не гідний пошани.

М. Рильський

Пріоритетним напрямком виховання дітей та молоді в національній системі освіти є патріотичне виховання. Патріотизм у сучасному розумінні – це відчуття того, що в моєму класі, школі, районі, селі, краї все мене стосується, все залежить від мене.

У рамках національно-патріотичного виховання в Вовчківському НВО проводяться виховні години, бесіди, темами яких є: святкування знаменних дат, ознайомлення із звичаями і традиціями українського народу, видатними людьми України.

Зворушливою була зустріч учнів із колишніми учнями школи – учасниками АТО.  Бійці Беренда Василь та Гріненко Олександр розповіли дітям про жахіття війни. Вперше у закладі проводився благодійний ярмарок солодощів. Кошти, зароблені юними кулінарами у сумі 1070 грн. передані в зону АТО.

Вихованці НВО також долучилися до акції « Напиши листа солдату».

Одним із напрямків роботи є відродження національних традицій через дитяче мистецтво. Учні 6, 7, 8 класів виготовляли пасхальну листівку воїнам АТО. Та до цієї справи були не байдужі і учні початкових класів, які з цікавістю спостерігали за роботою своїх товаришів. На зворотному боці листівки діти написали свої побажання хоробрим захисникам та дякували за те, що вони оберігають кожного з нас і нашу Україну. ... Читати далі »

Переглядів: 556 | Додав: Оса | Дата: 16.04.2015 | Коментарі (0)

 У Вовчківському НВО вже склалася тарадиція,- що знання правил дорожнього для учнів є обовязкові не тільки в теорії, а й на практиці.  ... Читати далі »

Переглядів: 476 | Додав: Оса | Дата: 02.04.2015 | Коментарі (0)

Прийшов час традиційного весняного прибирання нашого села. Кожного року весна приносить із собою не тільки відродження природи, а й чимало роботи. Щороку нам відкривається неприваблива картина – сміття у дворах, на вулицях, у місцях масового відпочинку... Турбота про чистоту рідного села є найкращим пр ... Читати далі »

Переглядів: 422 | Додав: Оса | Дата: 13.03.2015 | Коментарі (0)

Дорогі жінки !
Любі наші мами, бабусі, сестри, доньки, кохані!
Прийміть найщиріші вітання з нагоди свята весни, ніжності та кохання –        8 Березня.
Жінки є символом усього найкращого в нашому житті – сердечності, доброти, любові, радості і тепла.
Ви даєте нам нові сили, допомагаєте стати кращими, добрішими, впевненішими в собі. Для цього необхідні терпіння, витримка, напруження душевних сил – ті дивовижні якості, яких так часто не вистачає чоловікам.
Від усієї душі бажаю Вам здоров’я, здійснення усіх життєвих планів, надій і мрій! Щоб кожен день вашого життя був світлим і сонячним, дарував радість творчого натхнення, приємні несподіванки і душевний комфорт! ... Читати далі »
Переглядів: 566 | Додав: Оса | Дата: 09.03.2015 | Коментарі (0)

«Ти віддячиш їм, якщо житимеш гідно» під такою назвою 20 лютого пройшов захід до Дня Героїв Небесної Сотні в Вовчківському НВО. З чого починається Батьківщина? Що означає? З чим асоціюється? З такими запитаннями звернулися ведучі до глядачів на початку лінійки. А сотню вже зустріли небеса.. Летіли легко, хоч Майдан ридав… І з кров´ю перемішана сльоза…. А батько сина ще не відпускав.. Чудові вірші у виконанні учнів школи дуже розчулили всіх присутніх. Всі на хвилину повернулися назад, в ті страшні події, які рівно рік назад трапилися на Майд ... Читати далі »

Переглядів: 353 | Додав: Оса | Дата: 02.03.2015 | Коментарі (0)

Небесна Сотня. Герои Майдана.Президент України Петро Порошенко підписав Указ «Про вшанування подвигу учасників Революції гідності та увічнення пам’яті Героїв Небесної Сотні».

Документом встановлено щорічне відзначення 20 лютого Дня Героїв Небесної Сотні – на знак вшанування відваги, сили духу і стійкості громадян, які віддали своє життя під час Революції гідності (листопад 2013 року - лютий 2014 року), захищаючи ідеали демократії, відстоюючи права і свободи людини, європейське майбутнє України. ... Читати далі »

Переглядів: 341 | Додав: Оса | Дата: 15.02.2015 | Коментарі (0)

Битва пiд Крутами — битва, яка відбулася 29 січня 1918 р. поблизу селища Крути, на малій залізничній станцiї на вiдстанi 130 км вiд Києва. Битва тривала близько 5 годин і закінчилася поразкою українських загонів, які захищали підступи до Києва. Як така, битва не мала вирішального значення в перебігу військових дій, однак вона набула особливого значення в свідомості багатьох завдяки героїзму загону української молоді, яка загинула біля Крут. Під час поховання юнаків на Аскольдовій горі в Києві М. Грушевський назвав їх героями, Павло Тичина присвятив цьому героїчному вчинку вірша. У 2006 р. на місці битви встановили пам’ятник і на 80-ті роковини випустили пам’ятну гривню.

 

29 січня Україна відмічає День пам’яті героїв, що загинули в битві під Крутами. Однак далеко не всі українці знають, що то за бій, з ким і за що він вівся. 27 січня 1918 р. з Києва назустріч більшовицьким військам, що наступали на Україну, вирушив добровольчий Студентський Курінь. Він складався зі студентів Університету імені Святого Володимира (нині Київський Національний Університет ім. Т. Шевченка), новоствореного Українського Народного Університету, а також із гімназистів Київських гімназій. Вони майже не мали ніякої бойової підготовки. Молодий цвіт нашої армії – юнаків – кидали майже в безнадійну ситуацію, тоді як серед шаліючої анархії десятки тисяч озброєного, випробованого в боях вояцтва безжурно демобілізувалося. Курінь мав на меті допомогти українським частинам утримати станцію Бахмач. По дорозі прийшло повідомлення, що в Бахмачі уже ворог. Тому загін зупинився відразу за Ніжином, на станції Крути – за 120 км від Києва. Перемога під Крутами давала шанси відбити Бахмач, зруйнувати колії і почекати підтягнення до Києва військових частин з регіонів. Поразка відкривала ворогові шлях на столицю. Окопи українських бійців тягнулися обабіч залізничного насипу на 3-4 км. Поряд зайняли оборону більш досвідчені бійці Української Військової Школи, в кількості 250 осіб. Студентський Курінь становив до 300 юнаків. Якщо додати чотири десятки старших, не дуже надійних бійців різних національностей, то українські сили під Крутами не нараховували навіть шести сотень бійців. Проти них рухався передовий загін військ Муравйова кількістю близько 6 тисяч військових, який підтримувала вогнем артилерія з бронепотягів. У захисників Крут була тільки одна гармата. ... Читати далі »

Переглядів: 336 | Додав: Оса | Дата: 29.01.2015 | Коментарі (0)

Переглядів: 425 | Додав: Оса | Дата: 12.01.2015 | Коментарі (0)

« 1 2 ... 27 28 29 30 31 32 33 »