Вітаю Вас, Гість

6578

Шановні жителі Переяславщини! Дорогі учні, вчителі, батьки!

Щиро вітаємо Вас з Днем знань – всенародним святом мудрості, добра, натхнення та нових відкриттів!

Особливо урочистим є сьогоднішній день для першокласників, перед якими відкриваються двері у дивовижний світ знань. Знаковим він буде і для тих молодих людей, які розпочнуть навчання у професійно-технічних та вищих навчальних закладах. Нехай ці роки будуть наповнені незабутніми враженнями, а ваші здібності та наполегливість стануть запорукою успіхів і вагомих досягнень.

Висловлюємо вітання педагогам та батькам, знання, досвід та підтримка яких завжди вселяють впевненість, допомагають правильно визначити життєві пріоритети.

Прийміть найщиріші вітання усі, хто навчається і навчає! Нехай сторицею окупляться труди вчителів, хай тільки радість приносять діти та вдячні учні. А школярам – оптимізму, добра, удачі, успіхів і впевненості у своїх силах!

Голова райдержадміністрації Андрій Пряхін

Голова районної ради Петро Качкалда

... Читати далі »

Переглядів: 407 | Додав: Оса | Дата: 12.09.2016 | Коментарі (0)

Міністерство освіти і науки надсилає (лист Міністерства освіти і науки України від 17.08.2016р. № 1/9-437) 

для практичного використання, методичні рекомендації щодо

... Читати далі »

Переглядів: 381 | Додав: Оса | Дата: 12.09.2016 | Коментарі (0)

1Urok

Традиційно новий навчальний рік розпочнеться з Першого уроку виховного спрямування. А оскільки у 2016 році в нашій країні відзначається 25-та річниця Незалежності, то і тематика Першого уроку присвячена саме цій даті.

Тема Першого уроку в 2016/2017 навчальному році «Щоб у серці жила Батьківщина: до 25-річчя незалежності України». 

При обранні теми, підготовці і проведенні уроку доцільно звернути увагу на питання історії українського державотворення, розвитку та зміцнення держави, історії державних символів України. Це може бути урок-роздум про історичну долю України, героїку сучасних захисників суверенітету і територіальної цілісності країни, розмова з учнями про сьогодення і перспективи України.

Пропонуємо матеріали до проведення Першого уроку:

Переглядів: 390 | Додав: Оса | Дата: 12.09.2016 | Коментарі (0)

Цікаво і весело пройшов відпочинок у пришкільному таборі « Веселка». Кожен день мав якусь назву. Особливо запам’яталися  « День музики»  з музичним керівником Дяченко В.І.,  « День спорту» з фізоргом Самійленко А.О., а також виготовлення картин на асфальті і костюмів із природних матеріалів, робота з солоним тістом, пошук скарбів на території закладу з виконанням розвиваючих завдань. Незабутні були прогулянки в місто Переяслав-Хмельницький, де діти відвідали музеї, місця розваг. В останній день вчителі організували для дітей пікнік в саду школи, де була козацька каша, а на десерт шоколадне морозиво.

... Читати далі »

Переглядів: 411 | Додав: Оса | Дата: 15.06.2016 | Коментарі (0)

27 травня прозвучав останній дзвоник для всіх учнів та вихованців Вовчківського НВО у 2015-2016 навчальному році, а для 4-х дев’ятикласників востаннє. На святі наймолодші учні подарували випускникам маленькі дзвіночки на довгу пам'ять про школу. А класний керівник Добровольський Юрій Олександрович попрощався теплими словами з своїм першим випуском.

... Читати далі »

Переглядів: 352 | Додав: Оса | Дата: 01.06.2016 | Коментарі (0)

Вже стало традицією щовесни по всій Україні проводити місячник благоустрою та приведення у належний санітарний стан територій населених пунктів, узбіч, місць відпочинку. Не залишились осторонь і активно долучились до акції учні та вчителі Вовчківського НВО ступенів. Активну участь взяли учні 1-9-х класів та класні керівники. Наведення чистоти та порядку в наших населених пунктах та довкіллі – це обов’язок кожної людини. Це ознака н ... Читати далі »

Переглядів: 478 | Додав: Оса | Дата: 25.04.2016 | Коментарі (0)

До Вашої уваги відеоматеріал ТРК "Альта" про те, як учні та педагоги Вовчківського НВО провідали воїнів АТО в госпіталі та представили до їхньої уваги свою самодіяльність ( з 2.40 хв. до 7.25 хв.). 

Переглядів: 409 | Додав: Оса | Дата: 25.04.2016 | Коментарі (0)

 
Година Землі  — щорічна міжнародна подія, започаткована WWF (World Wide Fund for Nature, Всесвітнім фондом природи), котра проводиться останньої суботи березня, і закликає людей, організації та комерційні установи вимкнути необов'язкове світло та електричні пристрої на одну годину, щоб привернути увагу до екологічних проблем Планети. 

Вперше подія була організована Всесвітнім фондом природи Австралії та виданням The Sydney Morning Herald у 2007 році, та отримала світову підтримку у 2008.

Просимо вас підтримати цей глобальний заклик до рішучих дій у боротьбі зі зміною клімату, шляхом вимкнення світла та приладів о 20:30 19 березня 2016 року на 1 годину.

Такий захід, окрім символічного вимкнення світла на 60 хвилин, ставить наголос на необхідності та безумовній корисності щоденних дій кожного громадянина, компаній та уряду у сфері енергоефективності, збереження навколишнього природного середовища, ощадливого використання ресурсів задля подолання проблеми  екологічних проблем і досягнення гармонії з природою. Це дасть можливість кожному жителю Переяславщини зробити свій внесок у поліпшення загальної екологічної ситуації України. ... Читати далі »
Переглядів: 455 | Додав: Оса | Дата: 21.03.2016 | Коментарі (0)

26 лютого відділами культури та освіти районної державної адміністрації до Дня рідної мови та 145-ї річниці від дня народження Лесі Українки проведено огляд-конкурс авторської поезії. Організатори розділили учасників за віком: до першої групи увійшли учні віком до 12 років, до другої – від 13 до 17 років. Учасники мали представити на розгляд журі один власний твір, написаний українською мовою.

До складу журі увійшли бібліотекар 1 категорії Любов Луценко, Заслужений працівник культури Тетяна Палатна, голова шевченківського товариства “Тарасовий заповіт” Юрій Авраменко. Головою журі була поетеса, член Національної спілки письменників України Наталя Павлик.

На початку конкурсу учні читали вірші Лесі Українки, школярі з Єрківець та Жовтневого показали літературно-мистецькі композиції із використанням поезії Лесі Українки. Артисти молодіжного театру “Кредо” з ЦПТО виконали уривок із її драматичної поеми “Бояриня”.

Огляд-конкурс авторської поезії відкрив художній керівник колективу “Дніпрові хвилі” Микола Козачук. І хоч його виступ був поза конкурсом, ця авторська поезія високого рівня немов би задала тон змагання юних поетів-виконавців. У першій віковій категорії журі не змогло визначити єдиного переможця. Після тривалого обговорення перше місце присудили двом учасницям: тринадцятирічній Тетяні Голоті із Виповзок (вірш “Я дуже люблю Україну”) та десятирічній Вікторії Корнієнко з Вовчкова (“Проходять роки за роками”). Друге місце журі віддало дванадцятирічній Альоні Мамітько із Дем’янець, третє отримала Анжеліка Андрієнко із Лецьок.

У другій віковій категорії найбільшу кількість – 10 балів – отримала за свій вірш “Герої-захисники” п’ятнадцятирічна Ольга Максимчук із Світанківської школи. Другою із віршем “Чому так буває…” стала семикласниця із Стовп’ягМарина Падило. Третє місце журі одноголосно віддали семикласниці Яні Марченко із Улянівки (“Тарасова доля”). ... Читати далі »

Переглядів: 455 | Додав: Оса | Дата: 08.03.2016 | Коментарі (0)

Вітаємо вас з Міжнародним днем рідної мови!

Мова – одне з найцінніших надбань, яке створили й залишили нам у спадок минулі покоління українців. Мова є душею нації, її генетичним кодом, у її глибинах народилося багато з того, чим може пишатися наш народ.

... Читати далі »

Переглядів: 428 | Додав: Оса | Дата: 21.02.2016 | Коментарі (0)

« 1 2 ... 24 25 26 27 28 ... 32 33 »