Вітаю Вас, Гість

День української писемності та мови – державне свято, яке щороку відзначається в Україні 9 листопада. Встановлене воно було 9 листопада 1997 року за Указом Президента № 1241/97 «Про День української писемності та мови» на підтримку «ініціативи громадських організацій та з урахуванням важливої ролі української мови в консолідації українського суспільства».

За православним календарем — це день вшанування пам’яті преподобного Нестора-літописця — письменника-агіографа, основоположника давньоруської історіографії, першого історика Київської Русі, мислителя, вченого, ченця Києво-Печерського монастиря. Дослідники вважають, що саме з преподобного Нестора-літописця і починається писемна українська мова.

 Про це  учні 5-8 класів дізналися,  переглянувши   відео про історію української                    писемності. В цей день  традиційно  всі разом з учителем української мови Глобою С. написали радіодиктант. ... Читати далі »

Переглядів: 314 | Додав: Оса | Дата: 11.11.2018 | Коментарі (0)

7 листопада у різновіковій групі  « Капітошка» Вовчківського НВО відбулося свято Осені « Заходь у гості, щедра Осене!»

Розпочала свято ведуча – вихователь ДНЗ Розовик Л. , яка запросила гостю Осінь-чарівницю. Осінь прийшла до дітей з повним кошиком фруктів та букетом осіннього листя. Вона привітала всіх зі святом. А діти в свою чергу дарували їй вірші, пісні, танок з парасольками.

Згодом до зали завітали діти-овочі. Вони  по черзі розповідали про себе, які вони смачні, вітамінні, красиві і приємні на смак.

 А яке ж свято без гри. Вихованцям цікава була гра « Збери картоплю».  Всі попробували  нарізані овочі і фрукти із зав’язаними очима у конкурсі « Впізнай овочі та фрукти за смаком».

Продовженням заходу  був прихід кота Матроскіна та собаки Шарика, ролі яких виконали учні 3-го класу. Вони завітали на свято і додали настрою всім присутнім ... Читати далі »

Переглядів: 323 | Додав: Оса | Дата: 11.11.2018 | Коментарі (0)

В Україні свято Хеловін відзначають порівняно недавно, але  його  вже встигли полюбити усі – від малого до великого. Найбільш активно його святкує молодь в ніч з 31 жовтня на 1 листопада.

Найпопулярніші костюми в ніч на передодні Дня всіх святих – відьми, чорти, привиди, вампіри, а також негативні персонажі з мультиків та фільмів. Учні нашого закладу також виявили бажання провести це свято в приміщенні , де вони щодня збираються разом – у школі.

Підготовка до Хеловіну почалася задовго до самого свята: знайдений цікавий сценарій ,  сценки, конкурси, придумані костюми. Спортивну залу прикрасили  гарбузами, штучним павутинням, свічками і сухим листям.

Не обійшовся  Хеловін і без головного атрибуту свята – Світильника Джека .Їх було декілька – кожен учень  проявив свою фантазію і уміння : зробили з круглого гарбуза страшне обличчя і вставили  всередину свічку.  Діти старших класів організували все самі , залучили і  учнів початкових класів, а допомагала  їм педагог-організатор Гаврилюк Н. ... Читати далі »

Переглядів: 345 | Додав: Оса | Дата: 11.11.2018 | Коментарі (0)