Вітаю Вас, Гість

День 22 січня 1919 року назавжди залишиться в історії українського народу як свято Соборності України. Це був один з найпрекрасніших моментів нашої історії. Високий принцип соборності своїх земель – найблагородніший у світі  ідеал, до якого прагне кожна нація. У тяжкій і тривалій боротьбі за національне визволення, утвердження власної державності наш народ не раз переживав як гіркі, так і радісні події.

           Одна з таких сторінок нашого минулого - боротьба українського народу за соборність своїх земель.

         День Соборності України почали відзначати на державному рівні з 1999 року, коли був підписаний відповідний Указ Президента України. Згідно з цим документом 22 січня - день, коли був проголошений в 1919 році Акт Злуки, встановлено Днем Соборності України..

Про ці події нашої держави згадали  і в нашому закладі.  Учні зібралися разом ,щоб пом’янути всіх, хто хотів бачити Україну вільною і єдиною. Прозвучали вірші ,слова-спомини, хвилина мовчання.,пісня про Україну. Був запах хліба і мерехтіння свічки . Все це  спогад про минуле нашої краіни. Закінчуючи захід, діти створили живий ланцюг як символ  єдності частин України і єдність людських сердець. ... Читати далі »

Переглядів: 360 | Додав: Оса | Дата: 22.01.2018 | Коментарі (0)