Вітаю Вас, Гість

22:03
Всесвітній день вишиванки відзначають в третій четвер травня

У цей день українці вдягають вишиванки на роботу, навчання або просто прогулюються. Свято покликане популяризувати українську культуру і традиції і відзначається щороку в третій четвер травня.

Ідея зародилася у 2006 році і належить одній із студенток Чернівецького національного університету Лесі Воронюк. Її надихнув одногрупник, який завжди ходив на пари у вишиванках. Тоді Воронюк запропонувала одногрупникам і студентам вибрати день і прийти усім у вишиванках. Спочатку ініціативу підтримали кілька десятків студентів і викладачів, але пізніше свято розрослося  до всеукраїнських масштабів.

Учні нашої школи вирішили не тільки в цей день прийти у вишиванках , а й взяти з собою вишиті рушники , як також символ  і оберіг українського народу. На великій перерві  під звучання української пісні учні зробили « живий»  ланцюжок від школи до спортивного майданчика, а вже там утворили коло – символ єдності і непереможності. Після цього  біля школи  зробили рушниковий  «тинок»   ,а дівчата з 9 класу   виконали сучасний український танець. На завершення програми дня   прозвучало попурі українських народних і естрадних пісень.

Переглядів: 339 | Додав: Оса | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: